Schilderclub Kraplak jubileert, hieronder foto’s van de expositie.

hieronder staat het persbericht uit de Scheldepost van 31 augustus 2016.

In 1976 werd er op initiatief van de gemeente Kapelle een amateur schilderclub opgericht voor ouden van dagen, 65-plussers. kosten: een gulden per keer, een kopje koffie of thee inbegrepen. Dit hoefde echter niet betaald te worden indien je een keer niet aanwezig was. Alles vond plaats in de Vroone. Hier zaten intussen al amateur hobbyisten die hout bewerkten, glas sneden en / of bewerkten. Het schilderen kwam er gewoon bij.

De radio stond aan en er werd volop gerookt. Dus daar onder in de kelder was het een drukte van jewelste. Ook stonden ze daar regelmatig met natte voeten of ging de hele ochtend niet door in verband met een dun laagje water op de grond. De heer Hovestadt, schilder uit Yerseke, begeleidde en adviseerde deze groep amateurschilders van Kapelle van het eerste uur.

40 jaar later

Hoe anders is het nu? Alles is opgesplitst en iedere club heeft zijn eigen tijd in de Vroone. Elke maandagochtend van 9.00 tot 12.00 uur komen nog steeds een twintigtal amateurschilders bij elkaar. de prijs is iets omhoog gegaan, maar een kopje koffie of thee is nog steeds inbegrepen. We zitten nog altijd in de kelder en… we staan droog. Een enthousiaste schilder is dit jaar zelfs al 40 jaar lid.

Naar aanleiding van dit jubileum houdt de club een expositie in het gemeentehuis van Kapelle met als thema: Zeeland. Gedurende de gehele maand september kunt u hier de resultaten van onze leden bewonderen. Nieuwsgierig geworden? Op maandagochtend kunt u altijd binnenlopen voor een kennismaking. Of bezoek onze website: www. schilderclubkraplak.nl.

Reacties zijn gesloten.