ACTIVITEITEN

Uitje 2024

Maandagochtend 13 mei 2024 wordt er deelgenomen aan een workshop bij kunstenaar Peter van Berkel in Kapelle.  Daarna is er een afsluitende gezamenlijke lunch.

 

Feestreis den Haag september 2016

Vanwege het 40-jarig bestaan van onze schilderclub Kraplak hebben wij met 19 leden een prachtige feestreis gemaakt met onder andere de bezichtiging van het panorama Mesdag met rondleiding, daarna koffie met wat lekkers en nog even de kans om rond te kijken waarna een lekkere lunch voor ons klaar stond. Wij voelde ons ontzettend verwend en het was heel leuk om achter de schermen van het panorama te mogen kijken en veel te horen over hoe het panorama is ontstaan. Daarna stond de bus klaar om naar het Escher museum te gaan, we werden voor de deur afgezet en konden lekker in het museum rond kijken en ons verbazen en verwonderen hoe vakmanschap, humor en gezichtsbedrog gecombineerd werden in de etsen en houtsnedes, op de boven verdieping werd op moderne manier ingespeeld op de thema’s.

Op de afgesproken tijd vertrokken we richting Kapelle waar ons een heerlijk buffet wachten in de Vroone, het was een gezellige en feestelijke dag, onze complimenten aan de leden die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

Hieronder staat een kleine impressie van de foto’s die ik gemaakt heb, veel kijk plezier.

Als je op de foto klikt dan wordt hij vergroot, via de link boven de foto (feestreis naar den Haag ) kunt u terug naar de galerij.

 

Jubileum 40 jaar 31 augustus 2016

Hieronder staat het persbericht uit de Scheldepost

In 1976 werd er op initiatief van de gemeente Kapelle een amateur schilderclub opgericht voor ouden van dagen, 65-plussers. kosten: een gulden per keer, een kopje koffie of thee inbegrepen. Dit hoefde echter niet betaald te worden indien je een keer niet aanwezig was. Alles vond plaats in de Vroone. Hier zaten intussen al amateur hobbyisten die hout bewerkten, glas sneden en / of bewerkten. Het schilderen kwam er gewoon bij.

De radio stond aan en er werd volop gerookt. Dus daar onder in de kelder was het een drukte van jewelste. Ook stonden ze daar regelmatig met natte voeten of ging de hele ochtend niet door in verband met een dun laagje water op de grond. De heer Hovestadt, schilder uit Yerseke, begeleidde en adviseerde deze groep amateurschilders van Kapelle van het eerste uur.

Op 18 mei 2015 :  Buiten schilderen

Dit jaar waren we op een heel bijzondere locatie, namelijk Fort den Haak in Vrouwenpolder met buiten schilderen. De website van deze prachtige tuin is te vinden op www.fortdenhaak.nlHet weer van die dag was niet bepaald zoals we ons gewenst hadden maar we lieten ons daardoor de pret niet drukken. Het was een heel gezellige dag. Van deze dag kunt u een impressie krijgen met onderstaande foto’s.

Expositie Lindenhof 4e kwartaal 2014

September 2014 expositie St Bonifaciuskerk

In de Sint Bonifaciuskerk te Kwadendamme werd een kleine expositie gehouden met een aantal bijzondere werken van de leden van onze club. Hieronder geven wij u een impressie van deze expositie:

Reacties zijn gesloten.